Kaarina Koskela Lääketeollisuus ry:n erityisasiantuntijaksi

22.08.2024

Kaarina Koskela Lääketeollisuus ry:n erityisasiantuntijaksi

Kaarina Koskela aloitti Lääketeollisuus ry:ssä erityisasiantuntijana 19.8.2024.

Lääketeollisuus ry:ssä Kaarina vastaa erityisesti lääkekorvauksiin ja lääkkeiden hoidolliseen ja taloudelliseen arviointiin liittyvistä asioista.

Kaarina tuo yhdistykseen vankkaa osaamista lääkekorvausasioista. Hän on työskennellyt aiemmin sosiaali- ja terveysministeriössä, viimeisimmäksi lääkkeiden hintalautakunnassa.

Koulutukseltaan Kaarina on oikeustieteen maisteri.

”Toimiala on minulle tuttu edellisen työn kautta. Nyt on mielenkiintoista katsoa asioita toisesta näkökulmasta. Odotan myös innolla uuden oppimista ja on hienoa olla osa yhdistyksen iloista tiimiä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on lähellä sydäntäni”, kertoo Kaarina Koskela.

Lääketeollisuus ry:n tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia, parantaa sairauksia sekä vauhdittaa kasvua tutkimuksella, innovaatioilla, ja uusilla terveydenhuollon ratkaisuilla.

”Uusilla lääkehoidoilla on merkittävä rooli ihmisten terveyden ja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Yli puolet suomalaisista käyttääkin vuosittain Kela-korvattavia lääkkeitä. Kelan lääkekorvausjärjestelmän kehittäminen tulee olemaan tärkeä osa Kaarinan työtä, jotta uudet vaikuttavat lääkehoidot saadaan jatkossakin tasa-arvoisesti kaikkien suomalaisten käyttöön”, toteaa Tiina Aitlahti, Lääketeollisuus ry:n lääkehoidosta ja -huollosta vastaava johtaja.