Blogit

13.01.2020 | Juha Klefström, dosentti, tutkimusjohtaja Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Tingitään tutkimuksella, eikä tutkimuksesta

Lääkkeestä koituu kustannuksia, mutta se myös tuottaa arvoa. Tutkimustyö lisää lääkkeen arvoa ja tämä lisäarvo pitäisi huomioida nykyistä huolellisemmin, kun ratkaistaan lääkkeen hinta.

19.11.2019 | Liisa Toppinen, Regulatory Expert, DRA Consulting Oy

Miksi lääke on loppu apteekista – pitääkö olla huolissaan?

Naapuritiskillä asioiva nainen joutui poistumaan apteekista ilman verenpainelääkettä. Lentokoneessa vieressä istuva mies kertoi jännittävänsä reissuun lähtöä ilman tuttua migreenilääkettä. Näitä tarinoita kuulee ja näkee nykyisin yhä useammin.

25.10.2019 | Juha Laine, terveystalouspäällikkö, dosentti, Pfizer Oy

Maksetaanko Suomessa lääkkeistä liikaa?

Lääkemarkkinoiden sääntely ja toimivuus on monimutkaista. Lääkkeiden hinnat eivät määräydy maiden taloudellisten resurssien tai koon mukaan ja siksi Suomessakin maksetaan lääkkeistä vähemmän kuin mitä olosuhteiden perusteella olisi odotettua.

17.10.2019 | Harri Vertio, LKT, Tarkastusvaliokunta II:n jäsen

Toimiiko lääkemarkkinoinnin omavalvonta?

Opioidien aiheuttamat kuolemat Yhdysvalloissa ovat olleet huomion valokeilassa jo jonkin aikaa. Syyllisiä on etsitty ja sormi näyttää suuntautuvan lääketeollisuutta kohti. Olipa syyllinen kuka tahansa, suuret kuolleisuusluvut ovat osoitus siitä, että alan valvontamekanismit eivät ole toimineet. Niinpä vastuukysymykset tullaan ratkaisemaan oikeudessa.

16.10.2019 | Timo Seppälä, yhteiskuntasuhdejohtaja, Amgen Oy

Vaikuttavuus on prioriosoinnin ainoa eettinen peruste

Tuleva STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila nosti hiljattain median haastattelussa esiin terveydenhuollon resurssikäytön priorisoinnin tarpeellisuuden. Yhteiskunnalla ei ole julkisrahoitteisesti varaa hoitaa kaikkea ja kaikin mahdollisin keinoin.

1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34