Blogit
Huolehdithan pitkäaikaissairautesi hoidosta myös pandemian aikana
Koronavirustauti (COVID-19) -pandemia on aiheuttanut valtavan tiedon tarpeen, mutta myös tietotulvan. Voi olla vaikeaa arvioida, mihin tietoon luottaa, kun asiantuntijatkin joutuvat tarkentamaan kannanottojaan tiedon karttuessa.
Tutkimuksen tulee jatkua kriisin keskelläkin
Koronavirusepidemian taltuttamiseksi Suomen poliittinen johto on vetänyt hätäjarrusta. Terveydenhuoltoa tehostetaan, monet yhteiskunnan muut toiminnot laitetaan jäihin. Kyse on raskaista poliittisista päätöksistä, joilla on pitkälle ulottuvat sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset.
Miksi meillä ei jo ole rokotetta koronavirusta vastaan?
Koronaviruspandemia on nostanut aivan uudenlaisen kiinnostuksen rokotetutkimuksia kohtaan. Kuinka nopeasti on mahdollista saada uusi rokote käyttöön? Miten uusia rokotteita ylipäätään kehitetään?
Tutkimustyö lääketeollisuuden välineenä koronaviruksen voittamiseksi
Ihmiskuntaa kohtaavat aika ajoin uudet sairaudet, jotka tulevat yllättäen ja ilmoittamatta. Elämme globaalissa ja verkottuneessa maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat maasta toiseen ja maanosasta toiseen niin töissä kuin lomalla. Samalla monet sairaudet leviävät nopeasti yli maiden rajojen ja mantereiden. Esimerkkejä ovat kausi-influenssat, sikainfluenssa, SARS ja viimeisimpänä vitsauksena koronavirus.
Tingitään tutkimuksella, eikä tutkimuksesta
Lääkkeestä koituu kustannuksia, mutta se myös tuottaa arvoa. Tutkimustyö lisää lääkkeen arvoa ja tämä lisäarvo pitäisi huomioida nykyistä huolellisemmin, kun ratkaistaan lääkkeen hinta.