Blogit
20 vuotta lääketeollisuutta – pohdintoja työn merkityksestä ja terveemmästä maailmasta
Olen ollut lääketeollisuudessa töissä 20 vuotta ja koko urani ajan ollut hyvin kiitollinen siitä, että päädyin tälle alalle. Lääkealalla työskentely on ollut juuri niin dynaamista, kansainvälistä, tieteellisesti orientoitunutta ja merkityksellistä kuin toivoinkin.
Turvallisuudesta ja tehokkuudesta ei rokotetutkimuksessa tingitä – ei edes pandemian hetkellä
Koronakriisi sen kuin jatkuu. Me kaikki haluamme vihdoin viimein tämän koronapainajaisen päättyvän ja siksi rokote- ja lääkehoitojen kehittäminen kiinnostaakin ihmisiä aiempaa enemmän.
Yhteistyöllä Suomesta yksilöllisen syövänhoidon mallimaa
Pienessä maassa kannattaa tehdä rohkeasti yhteistyötä. Itsestäänselvyys, voisi ajatella. Terveysalalla yhteistyö julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kesken on kuitenkin viime vuosiin asti ollut harvinaista ja vähäistä.
Pasteurin ja Flemingin löydöksistä moderniin mikrobitutkimukseen
1800-luvun tiedemiehet tekivät uraauurtavia tutkimuksia, ja joskus löydöksiä jopa sattuman kautta. Modernissa mikrobitutkimuksessa ei luoteta tuuriin.
Biopankkien näytekokoelmat osaksi tulevaisuuden lääketiedettä
Biopankit ovat pankkeja, joihin talletetaan ihmisistä kerättyjä biologisia näytteitä. Näytteet voivat olla esimerkiksi verta, kudospaloja tai ulostetta. Lisäksi biopankkiin tallennetaan myös näytteisiin liittyviä terveystietoja, kuten näytteiden antajan ikä, sukupuoli sekä sairausdiagnoosit. Näytteiden luovuttaminen biopankille on aina vapaaehtoista.