Blogit
Sote-integraatio on askel kohti läpinäkyvämpää priorisointia
Hyvinvointialueet järjestäytyvät vauhdilla. Päättäjät alueilla pohtivat, miten aikaisempaa suuremmat palvelukokonaisuudet voidaan sovittaa yhteisiin raameihin ja kohdentaa resurssit sinne, missä niillä saadaan eniten vaikuttavuutta – terveyttä ja hyvinvointia. Kyse on valintojen tekemisestä eli priorisoinnista.
Terveydenhuollon priorisointi – mustarastaan heleää liverrystä vai variksen karskia raakkua
Mitä priorisointi tarkoittaa ja kuinka se tulisi käytännössä toteuttaa?
Kansalliseen rokotusohjelmaan sijoitettu euro maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti
Huhtikuun viimeisellä viikolla vietetään Kansainvälistä rokotusviikkoa. Mahtaneeko teemaviikko erottua enää kaiken koronaan liittyvän rokotuskeskustelun lomasta. Mutta oikeastaan nyt on hyvä hetki pohtia mitä hyötyä rokotteista meille on.
Työ lääketeollisuudessa avasi lääketutkimusta uudesta näkökulmasta
Syöpätautien erikoislääkäri Tom Wiklundin ura on johdattanut hänet kliinikon ja tutkijan työstä lääketeollisuuteen – ja aina takaisin. ”On tärkeää, että kliinistä tutkimusta tehdään myös Suomessa, ei pelkästään potilaiden, vaan myös lääkärien ajantasaisen osaamisen kannalta”, Tom painottaa.
Kliinisen lääketutkimuksen väheneminen uhkaa suomalaisen terveydenhoidon kehitystä
Lääketieteen opiskelija Matias Posa selvitti pro gradu -tutkielmassaan syitä, joiden vuoksi kliinistä lääketutkimusta tehdään yhä vähemmän suomalaisissa yliopistosairaaloissa. Selvityksen mukaan tutkimuksen vähenemiselle ei ole järkevää selitystä. ”Hoitohenkilökunta on tutkimusmyönteistä ja tutkimuksen teko kannattaisi niin potilaita kuin sairaaloita”, kertoo Posa.