Blogit
Kliinisen lääketutkimuksen väheneminen uhkaa suomalaisen terveydenhoidon kehitystä
Lääketieteen opiskelija Matias Posa selvitti pro gradu -tutkielmassaan syitä, joiden vuoksi kliinistä lääketutkimusta tehdään yhä vähemmän suomalaisissa yliopistosairaaloissa. Selvityksen mukaan tutkimuksen vähenemiselle ei ole järkevää selitystä. ”Hoitohenkilökunta on tutkimusmyönteistä ja tutkimuksen teko kannattaisi niin potilaita kuin sairaaloita”, kertoo Posa.
Laatu- ja vaikuttavuustieto tuo oikean hoidon oikeille potilaille – ja siihen tarvitsemme laaturekistereitä
Uudet hyvinvointialueet käynnistelevät parhaillaan toimintaansa, kun sote-historiassa alkoi tänä keväänä uusi aikakausi. Tavoitteena on aiempaa vaikuttavammat ja saavutettavat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.
Pieniä, suuria onnistumisen tunteita ja jatkuvaa itsensä uudistamista
Anne Juppo on tehnyt mittavan ja monipuolisen uran farmasian teknologian parissa niin lääketeollisuudessa kuin yliopistomaailmassa. Edelleen häntä innostaa päivästä toiseen halu ja mahdollisuus oppia uutta sekä kehittää lääketeknologiaa paremmaksi tulevaisuuden käyttöön.
Lääkkeen pakkausseloste on paketissa syystä – näin tunnistat luotettavan tiedon
Tietoa lääkehoidosta on nykyään saatavilla yhä enemmän ja useat tietolähteet saattavat hämmentää. Pakkausseloste on luotettava tiedonlähde, sillä sen tiedot perustuvat tutkimuksiin sekä potilaiden hoidosta kertyneeseen kokemukseen. Ensi kerralla muistathan siis, että vaikka pakkausselosteen taittelu takaisin laatikkoon aiheuttaa päänvaivaa, on se siellä syytä säilyttää.
Aktiivinen innovaatiopolitiikka voi tuoda Suomelle terveysalan kasvua
Euroopan komissio julkistaa tänä vuonna esityksensä eurooppalaisen lääkelainsäädännön uudistamisesta. Suomen tulisi vahvana innovaatiomaana huolehtia, että komission tulevissa uudistuksissa varmistetaan Euroopan kilpailukyky tulevaisuudessakin.