Blogit
Kustannusvaikuttavuuden kompurointi tapahtuu pimeässä, ei lampun alla
Alati kiristyvä talouden tilanne on johtanut terveydenhuollon resurssien käytön kuristusotteeseen. Puuttuvia kustannusvaikuttavuuden palasia tulisi etsiä ensisijaisesti kaikkialta muualta kuin sieltä mistä ne on jo löydetty. Silloin terveyteen investoimisesta saadaan enemmän työ- ja toimintakykyä.
Investoinnit terveyteen, hyvinvointiin ja terveysalaan ovat investointeja Suomen tulevaisuuteen ja ihmisiin
Työ- ja toimintakykyiset, hyvinvoivat ihmiset ovat kestävän talouden perusta. Siksi hallitusohjelmassa tulee investoida suomalaisten terveyteen vahvistamalla lääkerahoitusta ja toimeenpanemalla lääkeasioiden uudistuksen suunnitelma, vauhdittamalla kasvupolkua terveysalan kasvustrategia 2.0:n kautta ja varmistamalla suomalaisten arkiturvallisuus huolehtimalla lääkkeiden saatavuudesta.
Kansallinen rokotusohjelma tarvitsee strategista suunnittelua
Aikuisten rokotusohjelma kaipaa kehittämistä. Rokotteisiin satsaaminen helpottaa terveydenhuollon taakkaa.
Tutkimustyötä hankaloittavaa toisiolakia uudistettava pikaisesti tulevalla hallituskaudella
Toisiolain ripeällä uudistuksella on mahdollisuus saada tutkimusinvestoinnit reippaaseen kasvuun. Suomi on erinomainen maa potilaan hoitoa hyödyntävälle rekisteritutkimukselle, mutta moni tutkimus kompastuu lainsäädännön haasteisiin.
Menettääkö Eurooppa asemaansa lääketeollisuuden tutkimus- ja tuotekehitysympäristönä?
Tulevalla hallituskaudella Suomen on tärkeää varmistaa Euroopan unionin kilpailukyky terveysalan tutkimus- ja tuotekehitysympäristönä. Kun Eurooppa pärjää, on Suomella mahdollisuus saada osansa alan kasvusta ja potilailla käyttöönsä uusimmat hoidot.